Над 29 000 са подадените в НАП Варна декларации по чл.

...
Над 29 000 са подадените в НАП Варна декларации по чл.
Коментари Харесай

6 млн. лв. данъчни облекчения възстановила НАП-Варна | Близо 23 000 варненци се възползвалиа от 5% отстъпка за ранно онлайн деклариране и плащане

Над 29 000 са подадените в Национална агенция за приходите Варна заявления по член 50 от ЗДФФЛ от началото на акцията за обявление на приходи, получени през 2022 година От тях 4 615 са формулярите, обработени в салона за обслужване на клиенти в морската столица, 606 души са избрали услугите на лицензиран пощенски оператор, а останалите са подадени онлайн.

Близо 23 000 лица са употребили отстъпката от 5% за ранно онлайн обявление и заплащане. За да я получат, жителите трябваше да подадат декларацията си по електронен път и да платят до 31 март налога за довнасяне, понижен с отстъпката, както и да нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности.

От Национална агенция за приходите в морската столица оповестяват, че подадените документи с право на данъчни облекчения се обработват и преглеждат предпочитано. Най-често възобновените суми са за деца под 18-годишна възраст, а възобновеният налог от другите данъчни облекчения по заявления по член 50 от ЗДДФЛ от началото на годината до момента е близо 6 млн. лв..

Декларирането и заплащането на отговорностите става най-бързо и елементарно посредством Портала за е-услуги на Национална агенция за приходите, наличен с личен идентификационен код /ПИК/ или електронен автограф /КЕП/. От началото на март на уеб страницата на Агенцията е дейна и е-услугата за достъп до авансово попълнената данъчна декларация за облагане на приходите на физически лица, получени от трудови правни отношения, цивилен контракти и възнаграждения, някои приходи от наем, получени суми от наложени платежи от продажби в Интернет, данни за направените персонални вноски за застрахователен стаж при пенсиониране, информация за прекачване на транспортно средство и други

Тази година данъчната акция за обявление на приходите на физически лица, получени през 2022 година, завършва на 2 май, защото 30 април е почивен ден.

Допълнителна информация за данъчните и осигурителните условия може да се получи в уеб страницата на Национална агенция за приходите и на телефоните на Информационния център на Национална агенция за приходите: 02/9859 6801 или 0700 18 700 на цена, съгласно цените на съответния оператор.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР